Cântăreața turcă, Helin Bolek, a murit după 288 de zile de greva foamei

După 288 de zile de greva  foamei , cântăreața turcă Helin Bolek a murit . Artista în vârstă de 28 de ani și-a început protestul în urmă cu nouă luni pentru a denunța persecuțiile politice din Turcia și veto-ul guvernului împotriva concertelor grupului său muzical, „Grup Yorum”, au anunțat membrii grupului muzical  pe Twitter . Un alt membru al bandei, chitaristul Ibrahim Gorcek, își continuă greva foamei, care se desfășoară deja de 291 de zile.

În ultimele luni în Turcia, pozele cu Helin Bolek, din timpul protestului, au avut un impact foarte mare. Scopul grevei sale de foame a fost, asigurarea eliberării tuturor prizonierilor politici și încetarea atacurilor împotriva centrelor culturale. „Ați ucis o femeie de 28 de ani – a spus Gorcek într-un videoclip, în care apare foarte slăbit – Cererile nostre nu erau dificil  de satisfăcut. Fascismul lui Akp (partidul președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan , ed. ) a provocat dispariția lui Helin “.

Marea Britanie, o asistentă și-a dat demisia după ce i s-a interzis să poarte masca

Grupul „Grup Yorum” activează din 1985, când a fost fondat de patru studenți de la Universitatea Marmara. Grupul muzical au fost  întotdeauna în favoarea cauzei kurde și a luptelor internaționale pentru dreptate și libertate. Au înregistrat 25 de albume și au vândut peste două milioane de discuri. Cu toate acestea, ei nu au mai cântat de nai buni. În 2015  concertul anual al trupei – acuzat că aparținea unei organizații teroriste – fusese interzis de autorități. Apoi au început atacurile  în centrele culturale unde cântau .

Câțiva membri ai trupei, inclusiv Helin Bolek și Ibrahim Gorcek, au fost închiși la închisoare unde au început greva foamei pe 16 mai. La 11 martie amândoi au fost duși la spital împotriva voinței lor. Avocatul lor a declarat că cei doi au refuzat orice tratament medical. Alți doi membri ai grupului, Bahar Kurt și Baris Yüksel, și-au încheiat greva foamei după 190 de zile doar Helin a continuat greva până la moarte.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.