Candida Auris: ce este și cum se transmite ciuperca care ar putea fi mai fatală decât Covid-19

Pe măsură ce lumea se luptă să oprească pandemia de coronavirus, oamenii de știință americani lansează un avertisment împotriva Candida Auris , o ciupercă care ar putea duce la o altă urgență majoră de sănătate. Dar ce este Candida Auris ? Și chiar trebuie să ne sperie așa?

Identificat în Asia în 2009, Agência Nacional de Vigilância Sanitária braziliană (Anvisa) a lansat deja un avertisment în ultimele luni cu privire la o anchetă în curs de desfășurare asupra posibilului prim caz pozitiv în țara a ciupercii ucigașe, care a devenit unul dintre cele mai temute in lume.

Acum, Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDCP) sunt convinși că Candida Auris, o ciupercă care seamănă cu ciuma, este capabilă să provoace o epidemie majoră precum coronavirusul (sau chiar mai rea), deoarece se răspândește rapid.

De fapt, ei au definit ciuperca ca „agentul patogen perfect”, care poate fi responsabil pentru o pandemie foarte gravă.

Ce este Candida Auris ?

Potrivit studiului publicat în BMJ, Candida Auris este o infecție fungică ( ciupercă asemănătoare drojdiilor ) izolată în 2009 în Japonia. De-a lungul anilor, sa răspândit în numeroase țări, cum ar fi Coreea de Sud, Marea Britanie, India, Kuweit, iar o tulpină de Candida Auris a fost identificată și în SUA în 2013.

Citește și Grecia, contaminare cu plumb în tabăra imigranților din Lesbos: cei mai expuși sunt copiii

Acest tip de Candida este îngrijorătoare deoarece aproape toate tulpinile au fost găsite rezistente la fluconazol , mai mult de jumătate la voriconazol , o treime la amfotericină B și multe la echinocandine, iar simptomele pe care le cauzează sunt foarte asemănătoare cu cele ale unei gripe comune.

Pericolul acestui microorganism constă în faptul că ar trebui tratat cu antifungice la care a reușit treptat să devină rezistent: peste 90% din infecțiile cu Candida Auris se dovedesc a fi rezistente la unul sau mai multe medicamente și potrivit CDC aproape 50% dintre pacienții care contractă acest tip de candida vor muri în termen de 90 de zile. Acestea sunt în principal persoanele în vârstă, fumătorii, diabeticii și persoanele cu tulburări autoimune.

Sursa: CDCP

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.