Cancerul și topul alimentelor cancerigene . Cât de des le folosești fără să-ți dai seama că îţi pui în pericol sănătatea

Cancerul poate fi moștenit sau provocat de factori externi. Chiar dacă, în primul caz, apariția bolii nu poate fi prevenită, există studii care au constatat că evitarea anumitor alimente întârzie declanșarea acestei maladii. Alimentele cancerigene sunt, de obicei, bogate în zaharuri rafinate, carbohidrați procesați, conservanți și grăsimi obținute prin prăjire. Efectele acestor produse sunt devastatoare pentru sănătate, afectând sistemul cardiovascular, nervos și reproductiv și crescând riscul apariției diabetului, obezității și bolilor de inimă.

Tiroida unul dintre organele de care ar trebui să ai cea mai multă grijă! Iată 6 obiceiuri nocive care o afectează

Află la ce ar trebui să renunți, pentru a preveni apariția cancerului:

Băuturile îndulcite.

Alimentele care conțin zaharuri rafinate, precum băuturile îndulcite, acidulate și multe alte sucuri cresc riscul apariției cancerului. Un studiu din 2010, publicat în jurnalul medical „Epidemiologia Cancerului, Biomarkeri și Prevenire”, a arătat că persoanele care au consumat două sau mai multe sucuri pe zi au prezentat cu 87% mai multe șanse să dezvolte cancer la pancreas decât cei care nu au avut aceste băuturi în alimentația lor. Alte cercetări au demonstrat existența unei legături între consumul de zahăr și cancerul la stomac și colon. Deși zahărul nu transformă celulele sănătoase în canceroase, hrănește celulele bolnave și ajută la creșterea tumorii.

Cartofii prăjiți

Cresc riscul apariției cancerului, mai ales dacă conțin uleiuri hidrogenate și un produs secundar al procesului de prăjire, numit acrilamidă. Această substanță este considerată canceroasă și, de asemenea, o potențială neurotoxină, având efecte adverse nu numai asupra creierului, ci și asupra sistemului reproductiv. Alimentele bogate în carbohidrați, precum cartofii, produc acrilamidă când sunt prăjite.

Gogoșile

Se numără printre cele mai periculoase alimente: sunt prăjite, au un nivel ridicat de zahăr și conțin carbohidrați procesați. Combinația dintre produsele secundare rezultate prin prăjire și cantitățile mari de zahăr și făină procesată pun gogoșile pe lista alimentelor care cresc riscul apariției cancerului.

Hot dog-ul

Conține carne conservată și procesată, cunoscută ca având un risc major de apariție a cancerului la stomac și a altor celule maligne în aparatul digestiv. Aceste cărnuri devin și mai periculoase când conțin nitrat de sodiu, un conservant des utilizat în hot-dog și alte produse din carne. Crenvuștii și mezelurile sărate ar trebui consumate cu moderație ori evitate mai ales de cei care au avut în familie cazuri de cancer la stomac.

Carnea pe grătar

Intră în topul celor mai cancerigene alimente. Când carnea sau legumele sunt puse pe grătar, sunt eliberate toxine asemănătoare celor eliminate de țigări. Chiar dacă nu a fost demonstrat, acest efect ar putea avea loc și în cazul pâinii prăjite.

Conservele de roşii

Roşiile gătite se numără printre alimentele cu un puternic efect anticancerigen, datorită unei substanţe numite licopen. Însă, nu acelaşi lucru se poate spune despre roşiile la conservă care se transformă într-un aliment periculos pentru sănătate cu potenţial cancerigen. Materialul folosit în conserve conţine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce afecţiuni ce variază de la probleme de reproducere şi până la boli cardiace, diabet, cancer şi obezitate. Această substanţă se infiltrează cu uşurinţă în alimentele acide, cum ar fi roşiile.

Afumăturile şi mezelurile

Carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit cercetărilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subţiri din şuncă) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%.

Testele Greenpeace: carnea de porc este plina de antibiotice care creeaza rezistenta

„Mezelurile conţin nitraţi, care odată ingeraţi în corp cresc riscul de a face cancer”, avertizează Meryl Pritchard, un nutriţionist celebru.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.