Cancerul: s-a descoperit mecanismul care înfometează celulele canceroase și mor

Cancerul: s-a descoperit mecanismul care infometeaza celulele canceroase si mor

Un grup de cercetători italieni au identificat mecanismul care poate provoca moartea cancerului de “foame “.

Studiul efectuat pe celule umane în vitro arată că o dietă hipoglicemică și aportul de metformină (un medicament împotriva diabetului zaharat) pot distruge celulele canceroase printr-un mecanism molecular fără precedent. “În curând vor începe studiile clinice și pe pacienți”, a anunțat coordonatorul de cercetare Saverio Minucci. Studiul, susținut de Fundația AIRC pentru cercetarea cancerului, a fost realizat în colaborare cu grupul lui Marco Foiani, director științific IFOM și profesor de biologie moleculară la Universitatea din Milano.

”Mi-e foame…”Un copil flămând sună la Poliție iar agenții îi aduc o pizza

Cercetatorii au descoperit că o dieta care duce la scaderea zaharului din sange, asociata cu administrarea metforminei, declanșeaza o reacție în lanț care duce la moartea celulelor canceroase: “Prin combinarea acestei diete cu medicamentul metformin – explica el Minucci – se activează un nou circuit molecular care conduce la eliminarea unei proteine ​​esențiale pentru supraviețuirea mai multor tipuri de tumori, MCL 1. Pe șoareci s-a demonstrat că această abordare s-a dovedit a fi eficientă împotriva diferitelor tumori solide cum ar fi melanomul și cancer de sân triple negativ “.

Un hoț încearcă să jefuiască o tânără, dar ea este campioană de arte marțiale și îl distruge

La șoareci, subliniază el, “s-a putut observa o blocare a creșterii tumorii deoarece celulele canceroase mor, iar în unele cazuri, tumoarea a dispărut”.

Potrivit expertului, aceste rezultate sunt foarte promițătoare. În curând se va începe studiul și pe un număr de 100 de pacienți. În studiile clinice tolerabilitatea combinației trebuie să fie confirmată și în plus ca o etapă preliminară, va fi necesar să se evalueze eficacitatea combinării unei diete hipoglicemice și a metforminei.  Pentru a opri progresia tumorii vor fi necesare și  terapiile deja utilizate, cum ar fi chimioterapia “.

Celulele, explică Minucci, “utilizează două procese pentru a genera energie: glicoliza, care se bazează pe disponibilitatea de glucoză și fosforilarea oxidativă, care poate fi inhibată cu metformin.” Am gândit să atacăm metabolismul urmărind fenomenul cu care celulele canceroase se adaptează, trecând de la glicoliză la fosforilarea oxidativă și viceversa, în condiții de lipsă de alimentație. În studiul nostru, prin reducerea rației glicemice cu dieta și administrarea metforminei, am inhibat  și am ucis celulele canceroase “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.