Cancerul la sân, s-a descoperit enzima care răspândește metastazele în organism: noi spranțe

Cancerul de sân, noi speranțe A fost identificată enzima Mmp9 , responsabilă de răspândirea metastazelor cancerului la  sân în organism : a fost demascată în timp ce încerca să ajute celulele canceroase prin pregătirea ascunzătorilor bine protejate de controalele „gardienilor” sistemului imunitar.

Noi teste și noi speranțe provin din testul pe șoareci. Anticorpii pot recunoaște și ataca enzima, așa cum s-a găsit în laborator la rozătoarele afectate de una dintre cele mai frecvente forme de cancer de sân, luminal B. Rezultatul, care ar putea ajuta la lupta împotriva metastazelor și la îmbunătățirea șanselor de succesul imunoterapiei, este publicat în revista Life Science Alliance de către Universitatea din California din San Francisco.

 

Și-au închis fiul în vârstă de 5 ani într-o cușcă pentru pisici și l-au ucis opărindu-l cu apă clocotită: „Nu a vrut să se spele”

 

  Enzima Mmp9 era sub observație de ceva timp datorită capacității sale suspectate de a remodela matricea extracelulară sau a mediului în care sunt imersate celulele, ceea ce este esențial pentru a promova comunicarea și sănătatea, precum și pentru a da forma și structura organului. Diverse indicii au arătat că Mmp9 a folosit această abilitate pentru a crea nișe ospitaliere pentru celulele metastatice din diferite organe, dar cercetările până în prezent s-au concentrat doar pe tumorile mai avansate.

Analizând primele faze, în schimb, cercetătorii americani au descoperit că rolul Mmp9 este esențial pentru răspândirea metastazelor și nu pentru creșterea tumorii primare. Injecția unui anticorp specific împotriva Mmp9 a permis reducerea numărului și dimensiunii metastazelor pulmonare. În plus, a favorizat recrutarea și activarea celulelor imune în situsurile metastazelor. Acest lucru, potrivit cercetătorilor, se întâmplă pentru că Mmp9 construiește în jurul metastazelor un fel de plasă care ascunde celulele maligne de ochii sistemului imunitar.

Blocarea acesteia în timp, prevenirea realizării acestei bariere ar putea favoriza acțiunea imunoterapiei care are ca obiectiv pentru a îmbunătăți apărarea naturală împotriva cancerului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.