Cancerul de sân, prăjeala usturoiului cu ceapa reduce riscul cu 67%

Oamenii de știință au avut o altă confirmare în plus:  usturoiul și ceapa au efecte benefice asupra sănătății noastre, până la reducerea riscului de cancer la sân cu până la 67%. Dar vedem împreună cum au ajuns experții la această concluzie și de ce aceste alimente sunt anticancerigene.

Usturoiul și ceapa sub formă de legume prăjite reduc riscul de cancer la sân , este ceea ce au descoperit oamenii de știință dintr-un studiu realizat pe femeile din Puerto Rico care confirmă proprietățile anti-cancer ale acestor alimente.

Aktion T4: Prima exterminare nazistă nu a fost împotriva evreilor, a fost genocidul copiilor cu dizabilități

Oamenii de știință au urmărit 314 de femei cu cancer de sân și 346 de femei sănătoase în perioada 2008 – 2014 și au descoperit că prăjeala usturoiului cu ceapa este de fapt cauza a reducerii cu 67% a riscului de cancer la sân la cele care mănâncă  în fiercare zi  comparativ cu cele care nu o mănâncă niciodată. Ideea studiului, explică autorii, a pornit din dovezi științifice anterioare care au demonstrat că,  consumul de ceapă și usturoi ar putea avea un efect protector împotriva cancerului.

Alegerea femeilor din Puerto Rico a fost dictată de faptul că folosirea cepei și a usturoiului este un condiment utilizat pe scară largă pe insula Caraibelor, mult mai mult decât noi în Europa sau Statele Unite. În Puerto Rico, explică ei, există un un procent mai mic de cazuri de cancer de sân.

Nigeria, 500 de bărbați și copii legați în lanțuri și torturați într-o școală coranică

Dar cum reduc usturoiul și ceapa reduce riscul de cancer la sân?

Experții explică că secretul constă în flavonoli, compuși de origine vegetală care aparțin clasei flavonoidelor și alți compuși organosulfuri. În special, usturoiul conține compuși precum S-alilcisteina și disulfura dialilică, în timp ce ceapa conține sulfoxide alkenil cisteină. „Acești compuși arată proprietăți anticarcinogene la om și în studii experimentate pe animale”, concluzionează oamenii de știință.

Studiul este intitulat ”Onion and Garlic Intake and Breast Cancer, a Case-Control Study in Puerto Rico ” și a fost publicat în Nutrition and Cancer.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.