Cancer, misterul celor 5 copii bolnavi din aceeasi scoala primara

Cancer, misterul celor 5 copii bolnavi din aceeasi scoala primara

Cel puțin șapte copii s-au îmbolnăvit cu cancer în Ripon, un mic oraș din California. Cinci dintre aceștia frecventează aceeași școală, Weston Elementary. Rata de tumori în această instituție este de aproape 62 de ori mai mare decât media de 19,3 din 100 de mii de copii sub 19 ani.

 

“Misterul” pentru părinții unor micuți – informează Daily Mail – ar putea avea o dublă explicație legată de poluarea mediului: un repetor pentru telefoanele mobile din apropierea institutului și o fabrică de cafea veche de cafea, închisă în 1994 , care a utilizat substanța chimică tricloretilenă (tricloretilenă), recunoscut ulterior drept cancerigenă.

 

În 2002, o instanță a condamnat proprietarii să plătească un milion de dolari orașului pentru poluarea mediului de-a lungul anilor. Anul trecut, unele teste privind acviferele orașului au arătat că nivelurile de tricloretilenă au crescut cu 90%.

 

Lupta juridică dintre companie și familie continuă. “Nu mă opresc până nu aflăm ce anume a cauzat cancer  fiului meu și al altor copii”, a spus o mamă postului  CBC.

 

De Ana Moldovan

Te-ar putea interesa și Ebola, alerta declansata in aeroportul Fiumicino: controale stricte pentru zborurile din Congo

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.