Camionul morții, alte 8 persoane au fost arestate în Vietnam: „Traficau ființe umane”

Cercetările anchetatorilor privinnd moartea celor 39 de migranți , găsiți morți în camionul frigorific din zona industrială Grays în Regatul Unit, continuă. În ultimele ore, alte opt persoane au fost arestate în Vietnam , țara de origine a tuturor victimelor, pentru că „implicate în tratamente umbroase ale traficanților de persoane”, după cum a declarat Nguyen Huu Cau, șeful poliției locale, care lucrează cu autoritățile britanice pentru a reconstrui ceea ce s-a întâmplat în zilele imediat înainte de 23 octombrie. Trupurile fără viață ale 38 de adulți și ale unei minore au fost găsite dezbrăcate și cu pete de sânge în camionul groazei. „Sperăm în acest fel să putem eradica un sistem real care funcționeză în transferul ilegal de ființe umane în Europa”, au spus agenții.

Camionul morții”, pentru o viață mai bună, tânăra vietnameză și-a plătit drumul spre moarte cu 34 de mii de euro 

Ultimele opriri persoane arestate se alătură celor făcute deja în Regatul Unit. Ultima, în ordine cronologică, a fost cea a irlandezului de 23 de ani,  Eamon Harrison, acuzat de omucidere pentru moartea celor 39 de migranți. Potrivit anchetatorilor, Harrison, cunoscut deja de poliție pentru o serie de crime, iar pe numele lui a fost emis un un mandat de arestare european. El a apărut în instanță în ultimile zile. Mai mult, după ce șoferului de camion  Maurice “Mo” Robinson, în vârstă de 25 de ani, a fost audia de anchetatori luni , a început vânătoarea altor 2 persoane: Ronan Hughes și fratele său Christopher, implicați și ei de tragedia migranților vietnamezi.

Huges

Descoperire îngrozitoare: 39 de cadavre au fost găsite într-un TIR care provenea din Bulgaria

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.