Camera Statelor Unite a recunoscut genocidul armean

Camera parlamentului SUA, Camera Reprezentanților, a recunoscut genocidul armean , exterminarea sistematică a armenilor din teritoriile Imperiului Otoman între 1915 și 1923 care a provocat aproximativ 1,5 milioane de decese. În special, Camera a aprobat cu 405 voturi împotriva 11 o rezoluție de comemorare a genocidului.  Turcia, care a negat întotdeauna acest masacru  a criticat imediat decizia și l-a convocat pe ambasadorul american la Ankara pentru a discuta. În Statele Unite există aproximativ două milioane de armeano-americani, care sunt în mare parte descendenți ai supraviețuitorilor genocidului armean.

Thailanda, o femeie de afaceri bogată a fost găsită moartă în frigiderul casei sale

Votul a avut loc într-un moment complicat al relațiilor dintre Statele Unite și Turcia, din cauza pozițiilor respective în războiul din Siria. Tot marți, Camera majorității democratice a aprobat 403 de voturi împotriva a 16 noi sancțiuni împotriva Turciei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.