Călugării thailandezi puși la dietă de către stat: „Prea multe cadouri bogate în calorii, jumătate sunt obezi”

Prea mulți călugări grași și supraponderali. Acesta este motivul pentru care Ministerul Sănătății Publice din Thailanda a sugerat anul trecut călugărilor să urmeze un fel de manual nutrițional, capabil să ofere informații despre mesele calorice,  glicemie și riscurile pentru sănătate: atac de cord, cancer și diabet.

 

Din statistici, se pare că aproape jumătate din cei 349 de mii de călugări budiști tind să fie obezi. Acest lucru se datorează dietei care în ultimele decenii a devenit bogată în grăsimi saturate și zaharuri, crescând nivelul de colesterol religioșilor. Cert este că budismul Theravada care definește nucleul culturii thailandeze (și acoperă 95 la sută din populație) este guvernat de reguli stricte. Una dintre ele este legată de mâncare: nu este dificil să vezi prin sate sau în prin oraș călugării care merg dintr-o casă în alta pentru a colecta oferte și a cerși mâncarea care le este dată, o vedere destul de comună, precum și o practică larg răspândită și iubit de thailandezi.

Siria, opt copii uciși și zeci răniți într-o tabără de persoane strămutate

 

Alimentele pe care le primesc sunt din ce în ce mai calorice și bogate în zahăr și, potrivit experților de la Universitatea Chulalongkorn, unde există un centru nutrițional care tratează aceste boli, se află la originea tendinței de obezitate a călugărilor. Bauturile racoritoare sunt in principal cele responsabile. Se estimează că există 32 de mii de mănăstiri în Thailanda, unde mulți călugări sunt dedicați studierii pentru a deveni profesori și savanți ai budismului. Li se acordă o viață frugală și riguroasă, studiind scripturile, îndeplinind sarcini umile în templu. Din păcate, este, de asemenea, un stil de viață tendențial sedentar, care cu siguranță nu îi ajută să elimine rezervele de grăsimi acumulate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.