California un roi incredibil de buburuze a fost interceptat pe radar

Un roi incredibil de buburuze a fost interceptat în sudul Californiei de un ecran radar, având forma unei pate uriașe

Milioane de buburuze petrec iarna în munții Sierra Nevada, California, unde hiberează. Când sezonul se încălzește, buburuzele se trezesc și caută mâncare, în special afide.

 

Tehnicienii Serviciului Meteorologic din SUA nu au putut crede ceea ce au văzut pe monitoare: un nor uriaș cu o lungimea și o lățime . Niciun sistem nu a prevăzut acest lucru, spune RaiNews. Erau roiuri de buburuze în migrație,  care zburau la  1525 și 2745 de metri deasupra solului formând un nor uriaș.

 

Este destul de rar să le vezi zburând toate la un loc, dar unii au observat un roi de buburuze în timpul unei excursii de iarnă. Cu această ocazie, mii de insecte se adună în grămezi imense. În mod normal ele sunt solitare, deci de ce apare un astfel de fenomen de agregare?

 

Potrivit oamenilor de știință, este vorba de un comportament care ar fi evoluat pentru a putea să se împreuneze și să facă față proviziilor alimentare, care este foarte scăzută în timpul iernii.

 

Te-ar putea interesa și Un asteroid ar putea lovi Terra pana la sfarsitul anului 2019

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.