California, două gorile la grădina zoologică din San Diego au rezultat pozitive

Două gorile de la grădina zoologică din San Diego au dat rezultate pozitive la Covid-19 , în timp ce o a treia pare a fi asimptomatică. Anunțul a fost făcut de guvernatorul Californiei , Gavin Newsom,  într-o conferință de presă, adăugând că sunt în curs investigații pentru a înțelege modul în care a avut loc infecția. Se crede că este prima infecție pentru aceste primate în captivitate.

Directorul executiv al parcului, Lisa Peterson, a declarat pentru Associated Press că, în grupul celor opt gorile, multe au simptome, în special tușesc. Se pare că infecția provine de la un membru al personalului de îngrijire care a fost testat pozitiv pentru virus, dar asimptomatic. Veterinarii monitorizează îndeaproape gorilele  care vor rămâne în parc, a spus Peterson. În timp ce alte specii sălbatice au contractat coronavirusul, de la nurci la tigri, până acum nici o gorilă a fost infectată în grădinile zoologice din Statele Unite și din întreaga lume.

Citește și Liliacul care transporta Lyssavirusul mortal declanșează o alertă sanitară. În Australia, 3 victime

Gorilelor li se administrează vitamine, lichide și alimente, dar pentru ele nu există tratament specific.

Oficialii grădinii zoologice colaborează îndeaproape cu experți care au tratat coronavirusul la oameni în cazul în care animalele dezvoltă simptome mai severe. “Aceasta este viața sălbatică, au rezistența lor și se pot vindeca diferit decât noi”, a spus Peterson, adăugând că deocamdată scopul este să-i mențină “sănătoși și puternici”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.sfchronicle.com/politics/article/Two-gorillas-test-positive-for-coronavirus-at-San 
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.