California dorește să interzică mașinile pe benzină

Guvernatorul californian Gavin Newsom a declarat miercuri că, până în 2035, pentru a combate schimbările climatice și încălzirea globală, va fi interzisă vânzarea de mașini noi pe benzină la nivel de stat, care anul acesta a fost afectat de incendii devastatoare din cauza temperaturilor foarte ridicate . Guvernatorul, într-un ordin executiv, a cerut parlamentarilor californieni să aprobe un plan care solicită producătorilor de automobile să înceapă să vândă progresiv mașini cu emisii zero, electrice sau cu hidrogen.

Citește și :  În Franța, de mâine intră în vigoare brățara împotriva violenței conjugale

Planul prevede, de asemenea, obiectivul de a emite zero emisii și pentru vehiculele grele, dar până în 2045. În paralel cu interdicția vânzării mașinilor pe benzină, ordinul executiv Newsom solicită extinderea transportului public și încurajarea utilizării bicicletelor , descurajând utilizarea mașinilor private. Referindu-se la producția de vehicule electrice, Newsom a spus: „Aceasta este următoarea mare industrie globală” și „California vrea să o domine”.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.