Câinii pot adulmeca coronavirusul? Potrivit iranienilor, da

Pot câinii adulmeca și apoi să localizeze o persoană care a contractat coronavirusul? Potrivit iranienilor, da. Proiectul, la care au ajuns primii britanici, a început în urmă cu două săptămâni în Republica Islamică într-un centru de dresaj pentru câini și este un proiect susținut de armată, după cum a explicat agenției de știri „Isna” purtătorul de cuvânt Hamidreza Shiri.

“Deoarece câinii sunt capabili să detecteze mirosurile de 20.000 de ori mai bine decât oamenii, ei au fost deja antrenați să recunoască unele dintre mirosuri”, inclusiv malaria, a declarat purtătorul de cuvânt al proiectului. “În prima fază a cercetării am arătat că animalele nu sunt infectați cu coronavirus. Ei au lucrat cu virusul timp de două săptămâni, dar teste multiple în faze diferite arată că nici câinele și nici dresorii lor nu au fost infectați”, a adăugat el.

“Întrucât nu știm care rasă are cel mai bun simț al mirosului (pentru coronavirus, ed), antrenăm diferite rase, precum Labrador, Golden Retriever, Shepherd German și Border Collie”, a continuat Shiri, subliniind că echipa sa ar putea anunța succesul proiectului în următoarele 10 zile. Studii similare au început și în alte țări, cum ar fi Regatul Unit. Potrivit unui articol Business Insider, ideea de a folosi câinii pentru a-l adulmeca pe Covid-19 a început de la London School of Hygiene and Tropical Medicine (Lshtm) și de la  Durham University.

Rugăciune revoltătoare într-o biserică din Dolj: ”Ferește țiganii de virusul acesta și dă-l către români” VIDEO

“Nu știm încă dacă Covid-19 are un miros specific, dar știm că alte boli respiratorii ne schimbă mirosul corpului, așa că există posibilitatea ca și coronavirusul să fie așa. Și dacă vom reuși acest lucru vom avea un  nou instrument de diagnosticare ar putea revoluționa răspunsul nostru la Covid-19 “, a spus profesorul James Logan, șeful departamentului de control al bolilor la LSHTM.

Dacă eficiența va putea fi demonstrată – potrivit experților – coronavirusul adulmecat de câine ar putea revoluționa instrumentele de detectare și ar rezolva problema lipsei de teste. „La viteză maximă”,  câinii ar fi capabili să miroase  750 de persoane pe oră.

 Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.