Câinele moare în brațele prietenului său uman din cauza zgomotului focurilor de artificii

Se știe că zgomotul focuriilor de artificii sperie câinii și provoacăd reacții foarte intense. Urechile lăsate în jos, coada între labe , tremur , fuga, căscatul, dar și sialoreea, polipnea, micriaza, disorexia, atacurile de panică..acestea sunt câteva dintre simptomele cauzate de teroarea pe care o trăiesc bietele animale. Se întâmplă deoarece câinele, în comparație cu omul are o capacitate de auz mult mai mare, fiind sensibil la vibrațiile sonore cuprinse între 20 mii și 40 mii Hz.

De multe ori le trebuie ore pentru a se calma, dar nu a fost așa și pentru  acest câine argentinian pe nume Magui, care după încă un atac provocat de acel zgomot asurzitor, a murit în brațele proprietarului său.

Citește și Tragedie înainte de sărbători: o fetiță de 2 ani rămâne închisă afară și moare înghețată de frig

S-a întâmplat în orașul Esquel, în Argentina, unde fotografiile băiatului care își îmbrățișează cățelul au cucerit rețelele de socializare, devenind virale.

Familia lui Magui a încercat de mai multe ori să remedieze atacurile suferite din cauza focurilor de artificii , contactând mai mulți medici veterinari, dar nimeni nu a reușit să-l ajute, după cum a declarat proprietarul pe facebook:

„A fost iubita noastră mascotă. Numele lui era Magui și tocmai a murit. Era bătrână și ura  zgomtul pirotehniei. Nu știam unde să o punem. În timp ce ceilalți se distrau câinele a murit în brațele fiului meu în timp ce îmi cerea disperat să chem pe cineva să o ajute. Din păcate, plângem cu inima frântă pentru că nu am putut face nimic “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.