Cafeaua „micșorează” creierul. Studiul de la Universitatea din Basel

Consumul excesiv de cafea poate provoca un efect secundar neașteptat: reduce volumul de substanță cenușie , efect temporar care dispare după zece zile, timp în care nu se mai consumă cafea .

Acest lucru este dezvăluit de cercetările publicate în Cerebral Cortex și realizate de o echipă de experți de la Universitatea din Basel. „ Consumul excesiv de cafea – spune Carolin Reichert de la Universitatea din Basel – ar putea compromite capacitatea de a procesa informații și funcția cognitivă ”. Studiul a implicat douăzeci de persoane sănătoase cărora li s-au administrat trei doze de 150 de miligrame de cafea (echivalent cu patru sau cinci căni) în fiecare zi timp de 10 zile. În următoarele zece zile, participanților li s-a administrat o substanță placebo.

Citește și Salmonella în carne, sute de cazuri în Marea Britanie


„ Datele noastre au arătat o reducere a cantității de substanță cenușie – explică cercetătorul – dar ar putea fi un efect temporar, având în vedere că în următoarele zece zile, timp în care nu s-a mia administrat băutura, această modificare nu a fost găsită”. Potrivit experților, efectul a fost deosebit de evident în lobul temporal medial drept , în hipocamp, o zonă fundamentală pentru consolidarea capacității de memorie.

„ Rezultatele nu indică neapărat că, cofeina provoacă efecte negative asupra creierului – adaugă autorul – dar este clar că consumul zilnic de cafea afectează foarte mult funcțiile cognitive, deci este important să investigăm subiectul”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, LinkedinOdnoklassnikiTumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.