Burkina Faso:cel puțin 36 de civili au murit în două atacuri teroriste

Guvernul din Burkina Faso a proclamat două zile de doliu național în urma celor cel puțin 36 de civili uciși în două atacuri teroriste asupra satelor Nagraogo și Alamou, luni.

Potrivit ministrului Comunicărilor Remis Fulgance Dandjinou,  32 de civili au fost uciși în Nagraogo în atacul dintr-o piață iar alți patru au suferit aceeași soartă în Alamou. Alte trei persoane au fost rănite în atacurile din provincia Sanmatenga, a adăugat ministrul Dandjinou, care și-a exprimat „consternarea și mânia” pentru ceea ce s-a întâmplat, în timp ce președintele țării Roch Marc Christian Kaboré a anunțat doliu național de două zile – astăzi și mâine – timp în care steagurile vor fi coborâte.

Burkina Faso, precum și vecinii săi Mali și Niger, au suferit atacuri frecvente ale grupurilor armate încă de la începutul anului 2015, când violența a început să se răspândească în regiunea Sahel. Potrivit ONU, anul trecut au fost ucise aproximativ 4.000 de persoane în atacuri în cele trei țări.

Citește și ”Paradisul pedofililor”: Gambia, copii vânduți de părinți pe 2 lire sterline

Parlamentul din Burkina Faso a votat recent în favoarea unui proiect de lege în care să instituie o nouă forță civilă voluntară “pentru a apăra națiunea” de “atacurile teroriste”. Președintele trebuie să aprobe legea și va face acest lucru probabil la sfârșitul acestei luni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.