Bulgaria, hacker in varsta de 20 de ani, fura datele a 5 milioane de cetateni de la Fisc. Premierul: “Sa il angajam”

 Tânăr, dar cu o abilitate de expert în calculatoare. În Bulgaria, un băiat de 20 de ani a fost arestat pentru că a furat datele confidențiale a 5 milioane de cetățeni din baza de date a Agenției Naționale a Veniturilor o structură a Ministerului de Finanțe.

Yavor Kolev, șeful departamentului “Criminalitatea informatică” din cadrul serviciului național de combatere a crimei organizate , nu a vrut să dezvăluie numele persoanei arestate, dar a declarat în această dimineață că este vorba de cetățean bulgar, rezident la Sofia, care lucrează la companie care activează în sectorul securității informatice. Kolev a adăugat că atacul a avut loc în Bulgaria.

Citește și Tragedie înainte de sărbători: o fetiță de 2 ani rămâne închisă afară și moare înghețată de frig

“Numeroase computere și servere au fost descoperite și confiscate în timpul căutărilor în birou și în casa suspectului”, a spus Kolev. “Cu toate acestea, compania nu are nimic de-a face cu atacul hackerului “, a adăugat el și a precizat că interogarea arrestorului continuă să clarifice motivele faptei penale.

“Este un magician și magicienii ca el ar trebui să lucreze pentru stat”: acesta este comentariul primului-ministru Boiko Borissov, care, potrivit presei din Sofia, nu și-a ascuns admirația față de hackerul bulgar de 20 de ani. Conform legilor bulgare, tânărul hacker ar putea fi condamnat la 8 ani de închisoare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.