Brexit: pașaport obligatoriu pentru Londra și viza electronică

Brexit-ul va modifica regulile turismului european. Premierul britanic Boris Johnson va anunța astăzi, luni 2 decembrie 2019, planul care prevede introducerea unei vize electronice, pe modelul din America de Est, pentru turiștii europeni care doresc să meargă în Marea Britanie după Brexit.

În practică, va trebui să ceri o autorizație online înainte de a pleca la Londra și va trebui să o faci cu cel puțin trei zile înainte de călătorie. Mai mult, cărțile de identitate nu vor mai fi valabile și va fi necesar  pașaportul . În acest sens, ministrul de interne Priti Patel a luat-o în special cu cărțile de identitate italiene și grecești care, care potrivit acestuia, ar fi destul de ușor de falsificat.

Citește și O îngrijitoare româncă falsifică testamentul pentru a moșteni 389 de mii de euro și trei proprietăți

Mai mult, autoritățile britanice vor putea refuza intrarea oricui are antecedente penale. Toate sosirile și plecările turiștilor vor fi luate în calcul: ”În acest fel dorim să împiedicăm vizitatorii să rămână peste cele trei luni permise (cei care doresc să stea mai mult timp vor avea nevoie de viză de muncă).

Toate acestea măsuri vor intra în vigoare numai dacă conservatorii vor câștiga alegerile programate pentru 12 decembrie 2019. În acest caz, Brexit-ul va avea loc pe 31 ianuarie 2020, iar guvernul își va pune în aplicare planul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.