Brexit, la miezul nopții Marea Britanie nu va mai face parte din Uniunea Europeană

Brexit. Începând cu miezul nopții Marea Britanie nu va mai face parte din UE . O întâlnire epocală, care marchează un moment istoric din istoria europeană, după 47 de ani de ședere a țării în UE.

Numărătoarea inversă va începe la ora 23:00 : pe clădirea Downing Street vor fi afișate ultimele șaizeci de minute , înainte de ieșirea finală a Marii Britanii. Cu toate acestea, divorțul nu va fi imediat, iar din prima zi a lunii februarie va începe o perioadă de tranziție, care se va închide pe 31 decembrie. Până la 1 iulie, Londra va avea posibilitatea de a solicita o prelungire dacă va fi nevoie de o a doua etapă de nogocieri.

Citește și A abuzat de 47 de copii nevinovați: pedofil australian condamnat la 35 de ani de închisoare

În această seară, în mult așteptatul discurs pentru a sărbători evenimentul, premierul britanic Boris Johnson va face apel la cetățeni să profite de o „oportunitate istorică” și să ceară opiniei publice să-l ajute să „dezlănțuiască întregul potențial al acestei țări și nivelarea întregului Regat Unit “. Acest lucru a fost anunțat de Downing Street anticipând câteva pasaje ale intervenției primului ministru, care vor vorbi la ora locală 10:00.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.