Brexit, ce se schimbă din ianuarie 2021? Lista de informații în relațiile dintre Europa și Regatul Unit

Relațiile dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană nu sunt încă definite, iar Brexit va aduce o serie de schimbări , dintre care unele începând cu 1 ianuarie 2021 vor începe să intre în vigoare. BBC a întocmit o listă cu cele mai importante informații.

În primul rând, pentru cetățenii britanici care călătoresc în  Europa va fi ceva mai complicat și vor trebui să aducă cu ei: asigurări de sănătate, documente de conducere (în funcție de țara în care intenționează să meargă), o certificare de medic veterinar dacă călătorește cu animalul  de companie, cel puțin șase luni gratuit pe pașaport.

La frontieră și la cozile de frontieră, rezidenții din Marea Britanie vor sta la o coadă specială, diferită de cele ale altor cetățeni europeni . Biletul va fi necesar pentru trecerea frontierei și va trebui, de asemenea să demonstreze că vor avea destui bani pentru șederea în străinătate. Turiștii pot călători în spațiul Schengen fără viză  de 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile. După cum explică BBC, un sfârșit de săptămână de patru zile în Portugalia pentru Paște, urmat de o noapte în Franța în iunie, va fi de 18 zile în limita a celor 90. Cumpărăturile la magazinele duty-free de la aeroport vor fi permise, dar vânzările de produse electronice și îmbrăcăminte nu vor mai fi scutite de impozite.

Citește și Marea Britanie : risc de expulzare pentru cetățenii UE cu condamnări penale

Pentru cei care vor să se mute din Marea Britanie într-o țară europeană  va exista mult mai multă birocrație . De la 1 ianuarie, libera circulație între Marea Britanie și Uniunea Europeană se va încheia. Fiecare stat va avea propriile reguli specifice, dar, în general, va fi probabil necesar să se depună documentele pentru rezidență și să îndeplinească alte cerințe, cum ar fi un loc de muncă.

Noi reguli și pentru cetățenii europeni care intenționează să locuiască în continuare acolo . Cei care locuiesc deja pe teritoriul britanic începând cu 31 decembrie 2020 vor putea rămâne neschimbați până la 30 iunie 2021, dar după acea dată vor trebui cel mai probabil să își ia cetățenia pentru a rămâne acolo. Din ianuarie, cetățenii europeni vor fi tratați la fel ca cetățenii non-europeni, schimbând astfel sistemul de imigrație din Marea Britanie. Relocarea, pentru muncă sau studiu, va fi permisă doar cu o viză plătită (de exemplu, 348 GBP / 388 EUR pentru studenți).

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook,  Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.