Brexit, acord încheiat între Uniunea Europeană și Regatul Unit. Boris Johnson: „Să ne întoarcem la independență”

S-a încheiat acordul comercial privind Brexit între Uniunea Europeană și Regatul Unit, relatează Sky News. În timpul conferinței de presă de ieri , de la ora 16, prim-ministrul britanic Boris Johnson a definit acordul ca fiind rezultatul unui „ compromis rezonabil ” între părți, precum și un punct de cotitură pentru țară după mai bine de 50 de ani în Uniune. “Vom fi din nou un stat de coastă independent, pentru prima dată după 1963”, a spus premierul, asigurând că “securitatea și stabilitatea” obținute prin acord vor permite Regatului Unit să se concentreze pe principala prioritate, aceea de a învinge pandemie de la Covid-19. Acordul, care vine după luni de luni de amânări, ultimatumuri și amenințări de „fără acord”, adică o ieșire fără acorduri privind relațiile viitoare.

Acordul Brexit va reglementa tarifare și taxe de comerț liber cu bunuri și cooperare în diverse sectoare.

„Discuțiile au fost uneori violente, dar cred că este un acord bun pentru întreaga Europă”, a spus Johnson în discursul său adresat națiunii, subliniind „respectul reciproc și recunoașterea reciprocă” care leagă țara de Uniunea Europeană, din care va rămâne primul partener comercial și aliat și în numele celor peste 4 milioane de cetățeni europeni care au solicitat cetățenia în ultimii patru ani.

Citește și Covid, OMS: „Varianta engleză, mai transmisibilă de la copii ”

Potrivit surselor din Downing Street, acordul va oferi companiilor britanice „tarife zero și cote zero” acces la piețele UE, iar  Curtea Europeană de Justiție nu va avea niciun rol de a controla acordul. Procesul de ratificare în parlamentele respective ar trebui să înceapă pe 28 decembrie. Potrivit ziarului britanic The Guardian , care citează surse atât din Bruxelles, cât și din Londra. Scopul era să ajungă la un pact cu orice preț până la Crăciun.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.theguardian.com/international
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.