Brazilia sub șoc, spitale fără oxigen: „Pacienții Covid mor asfixiați”. Scene de disperare

Șoc în Brazilia , în special în Manaus și în Amazon, unde se văd scene de disperare în spitale din cauza lipsei  de oxigen pentru pacienții cu Covid. Sistemul sanitar se prăbușește, pacienții mor asfixiați, disperarea martorilor pe pe rețelele de socializare și mass-media locale. Guvernul a recunoscut lipsa de oxigen și a mobilizat forța aeriană pentru a transporta oxigen către statul Amazon.

Între timp, unii pacienți Covid-19 au fost transferați la spitale din alte state ale confederației care au oferit disponibilitatea, inclusiv Goiás, Piau, MaranhÆo, Braslia, Paraba și Rio Grande do Norte. “Spitalele se prăbușesc acum și fără oxigen”, a declarat guvernatorul Wilson Lima.

Citește și Covid, asistent medical pozitiv între prima și a doua doză de vaccin: „Au așteptat o lună”

Media infecțiilor cu Covid-19, spitalizările și decesele în Brazilia a crescut exponențial în ultima lună.

În ultima săptămână, decesele au crescut cu aproape 200 la sută. Presa locală publică fotografii ale medicilor și membrilor familiei pacienților care merg să caute buteliile de oxigen în farmacii și să le transporte cu mașina la spital. Ministrul Sănătății, Eduardo Pazuello, care a vizitat Amazonul în ultimele zile, a anunțat că „Manaus este prioritatea guvernului în acest moment”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.