Brazilia, indienii Gavião au donat peste 600 de kilograme de alimente familiilor nevoiașe puse în genunchi de coronavirus

Cartofi dulci, papaya, mani și dovleac: acestea sunt unele dintre alimentele pe care tribul Gavião le-a oferit familiilor nevoiașe, flămândă pentru efectele pandemiei orașului Ji-Paraná, o municipalitate braziliană din statul Rondônia. Un lanț de solidaritate la care s-au alăturat 15 familii indigene, punându-și la dispoziție recoltele cu riscul contaminării și singurul obiectiv de a colecta o parte din producția  câmpurilor care urmează să fie donate celor nevoiași. Satul Covid are aproape 1.000 de indigeni și, pentru a oferi hrană în siguranță, doar cinci dintre ei au călătorit în zona urbană a Ji-Paranà pentru a reduce riscul de contaminare cu Covid-19 în trib.

Covid în Brazilia, peste 1000 de decese într-o singură zi

Totuși, acest lucru nu i-a descurajat să îi ajute pe ceilalți. Cele 600 de kilograme de alimente proaspete, învelite în frunze de banană, donate de tribul Gavião au beneficiat peste 40 de familii din orașul Ji-Paranà, selectate direct de municipalitate.

Lăsate singure de guvern și la mila virusului, popoarele indigene se ajută între ei. Ca o demonstrație că solidaritatea, umanitatea și durabilitatea acestor popoare ancestrale reușește să meargă mai departe chiar și în cele mai grave situații.

Sursa: G1

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.