Brazilia, decesele din cauza febrei dengue au crescut cu 163% in ultimile sase luni

Brazilia, decesele din cauza febrei dengue au crescut cu 163% in ultimile sase luni

Ministerul de sănătate brazilian a anunțat că decesele cauzate de febra dengue în ultimele șase luni au crescut cu 163% față de aceeași perioadă a anului trecut. Medicii au explicat faptul că ploile mai abundente și temperaturile ridicate au contribuit la aceasta, precizând că 366 de persoane au decedat ca urmare a bolilor provocate de țânțari în perioada 30 decembrie – 8 iunie.

 

Febra sau boala Dengue este cea mai comună boală umană transmisă prin insecte. Este cauzată de 4 serotipuri ale virusului Dengue, care este transmis de țânțarii din specia Aedes aegypti. Boala se manifestă ca o răceală banală, dar care poate dezvolta complicații severe sub forma febrei hemoragice Dengue.

 

 

Febra Dengue este foarte răspândită în regiunile tropicale și subtropicale, mai ales în zonele urbane și semiurbane. Din cauza turismului, incidența acesteia a crescut în ultima decadă, iar momentan aproximativ jumătate din populația globului este la risc.

 

Te-ar putea interesa și Meduzele au invadat marea din Spania: trei plaje inchise, sapte persoane spitalizate

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.