Brazilia, Bolsonaro: „brazilienii au anticorpi pentru a rezista coronavirusului”

Scandal în Brazilia după un discurs susținut de președintele  Jair Bolsonaro , care a vrut să reducă la minimum pericolul coronavirusului : “Nu cred că ne vom confrunta cu aceeași situație ca Statele Unite ale Americii. Brazilienii nu se îmbolnăvesc. Ei pot și să se scufunde în canalizări, nu li se întâmplă nimic: avem anticorpi pentru a rezista acestui virus “. Un discurs care a înfuriat opoziția.

Fostul președinte al Braziliei, Dilma Roussef, a arătat cu degetul spre  discursul susținut de președintele Bolsonaro, numindu-l „notoriu și iresponsabil” și care „își dezvăluie disprețul pentru   sănătatea și viața populației. Bolsonaro face un pariu chior. El pariază pentru menținerea sprijinului din straturile sociale care l-au ales. Prin urmare, discursul său nu include și societatea, ci numai pe el. ”

Citește și Coronavirus: SUA acuză Beijing, Teheran și Moscova de dezinformare

În acest moment, numărul persoanelor infectate din Brazilia este de 4.256, cu 136 de victime. Cifre „modeste” dacă ținem cont de numărul populație și condițiile în care trăiesc oamenii,  în favelele supraaglomerate și, mai ales că Brazielie are 210 milioane de locuitori. Infecția „riscă” să fie doar la început, ca și în restul continentului latino-american. În acest moment, potrivit lui Bolsonaro, măsurile luate de guvernul său ar fi suficiente pentru a opri coronavirusul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.