Brânza ucigașă: ”A ucis 10 persoane”. Companie de produse de lactate anchetată

O companie de produse lactate din Elveția  este acuzată că vinde brânzeturi infestate cu listeria . 34 de persoane s-ar fi îmbolnăvit din cauza produsului contaminat, dintre aceștia 10 ar fi murit . Infracțiunile de care este acuzată de de procurorul public Schwyz, care a anunțat deschiderea unei anchete penale pe 27 august, sunt de ucidere din culpă multiplă, vătămări grave și încălcarea legii privind produsele alimentare, se arată într-o notă raportată din Corriere del Ticino.

Explozie de infecții de coronavirus în Franța! Peste 6 mii în 24 de ore

 

Faptele s-au petrecut la începutul anului. Listeria a fost găsită în timpul unei inspecții interne, în luna mai, la produsele lactate Vogel din Steinerberg. Deși compania a informat prompt punctele de vânzare cu care au colaborat și autoritățile, 34 de persoane s-au îmbolnăvit de listerioză. Dintre aceștia, 10 au murit. În urma raportului, au fost efectuate investigații suplimentare asupra cazului în urma cărora se pare că  „au mai existat și alte episoade în 2018”, a explicat procurorul Franziska Steiner agenției Keystone-ATS. Din acest motiv, procurorul public Schwyz a anunțat astăzi că a deschis proceduri penale împotriva unei produse lactate. Suspiciunea este de ucidere multiplă, răni grave și încălcarea legii privind produsele alimentare, se arată într-o declarație. Cu toate acestea, pentru companie, până la proba contrară se aplică prezumția de nevinovăție.

 

Coșmarul unui tânăr de 15 ani: simte că ia foc și crede că este coronavirus. Infectat de un alt virus periculos

Listerioza este o infecție cauzată de bacteria Listeria monocytogenes, de obicei datorată consumului de alimente contaminate și deci clasificate ca boli transmise prin alimente. Riscul de a dezvolta infecție există, și cu un nivel scăzut de încărcare bacteriană, chiar dacă majoritatea adulților sănătoși nu au niciun simptom după consumul de alimente contaminate sau, în cel mai rău caz, apar simptome gastro-intestinale atunci când contaminarea este foarte mare. Listerioza poate adopta diferite forme clinice, de la gastroenterita febrilă acută mai tipică pentru intoxicații alimentare, care apare în câteva ore de la consum.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.