Bosnia: copiii cu tulburări mentale, victime ale abuzurilor inumane

Copiii cu tulburări mentale sunt victime ale maltratării inumane, legați de calorifere sau de paturi și lăsați fără hrană. Este denunțul către Parlamentul Bosniei de către Federația Bh, una dintre cele două entități politice care alcătuiesc statul (cea cu majoritate croato-musulmană). Plângerea a fost însoțită de fotografii și alte dovezi înfiorate prezentate de Sabina Cudic, membră a partidului de opoziție Nasa Stranka, care a solicitat intervenția imediată a parlamentului.

Faptele raportate privesc un institut de specialitate din Pazaric, situat la aproximativ treizeci de kilometri de Sarajevo și care găzduiește 350 de copii.

Incidentul a stârnit imediat proteste și indignare: sute de persoane s-au adunat în fața sediului guvernului Federației, solicitând demiterea Consiliului de administrație și a Comitetului de supraveghere a structurii. „Ladri”, „Responsabil este guvernul”, sunt sloganurile protestatarilor. La Mostar a avut loc un miting de protest.

Citește și Soarta tristă a fetelor indiene indigene drogate și abuzate în școlile rezidențiale ad hoc/ VIDEO

 

Sabina Cudic,  a vizitat institutul pe 15 noiembrie, a spus că acești copiii își petrec și 14 ore pe zi legați, definind ce s-a întâmplat „sclavie modernă”. Printre abuzurile suferite era  și sedarea cu doze mari de sedative. „A fost dificil, dar necesar”, a spus Cudic, referindu-se la decizia de a-și arăta fotografiile de groază.

Directorul Institutului, Redzep Salic, a raportat recent numeroase abuzuri din partea administrației anterioare: fondurile alocate pentru restructurarea Institutului au fost utilizate pentru construcția sau renovarea caselor directorului anterior și ale colaboratorilor acesteia, în timp ce lucrările referitoare la structura ar fi fost executată cu materiale de mâna a doua. În camerele unde sunt cazați copiii este o umiditate mare, iar pereții sunt plini de mucegai.

Autoritățile bosniace au anunțat deja controale și controale privind raportarea violenței împotriva copiilor și a neregulilor administrative al Institutului Pazaric.

Sursa: OSLOBOĐENJE PORTAL

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.