Bombă împotriva convoiului militar în Afganistan: 2 soldați americani au fost uciși

O bombă ascunsă pe un drum din Afganistan a explodat în timpul trecerii unui convoi militar american. Incidentul a avut loc sâmbătă, 11 ianuarie 2020, în provincia Kandahar și a avut ca urmare moartea a cel puțin doi soldați .

Un înalt oficial militar afgan a declarat că incidentul a avut loc în districtul Dand , unde bomba  a lovit unul dintre vehiculele forțelor americane.  Soldații americani erau  angajați în misiunea NATO „Resolute Support” . Unul dintre purtătorii de cuvânt ai săi a declarat că evaluează situația, dar nu vor mai exista detalii. O notă a ofițerilor a anunțat că identitatea victimelor nu va fi dezvăluită până la înștiințarea  familiilor lor.

Citește și Atac american în Afganistan: liderul talibanilor Mullah Nangyalai a fost ucis

La câteva ore după eveniment, atacul a fost revendicat. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Qari Yousuf Ahmadi, a atribuit responsabilitatea pentru atacul asupra grupului pe care îl reprezintă. El a adăugat că explozia a ucis toți soldații din vehicul, dar acest lucru nu a fost confirmat.  Atacul vine la câteva zile după ce un lider al talibanilor, Mullah Nangyalai, a fost ucis . Donald Trump nu a comentat încă incidentul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.