Bolivia, peste 2 milioane de animale au murit în incendii

Bolivia, peste 2 milioane de animale au murit în incendii

Peste două milioane de animale sălbatice, inclusiv jaguari , pume și lama, au murit în săptămânile de incendii care au devastat zone uriașe din pădurea și pășunile boliviene, au anunțat ecologiștii

Incendiile au devastat savana tropicală Chiquitania din estul țării. “Am consultat biologii și am estimat că peste 2,3 milioane de animale au murit  în multe arii protejate”, a spus profesoara Sandra Quiroga de la Universitatea Santa Cruz din AFP.

Ocelotii din America Latină și alte pisici sălbatice, cum ar fi puma și jaguarul, precum și căprioarele, lamele – și animale mici de pădure au fost victime ale incendiilor, potrivit biologilor care investighează amploarea pagubelor. Mass-media locală a arătat imagini cu carcasele animalelor carbonizate din pădurile reduse în cenușă.

Incendiile, care au devastat peste patru milioane de hectare începând cu luna august, au distrus complet „pădurea primară” care acoperă peste 100 de hectare în rezervația de la Tucavaca din departamentul estic al Santa Cruz. “Pădurea este complet carbonizată, iar pagubele sunt ireversibile. Nu va reveni niciodată la normal”, a spus Quiroga.

Incendiile din Amazon: o femeia autohtonă îl acuză pe Bolsonaro: „Ne distrug sursa de viață”

Departamentul de est din Santa Cruz a fost cel mai afectat dintre cele nouă departamente din Bolivia de când incendiile au început în mai și s-au intensificat la sfârșitul lunii august. În Bolivia au acționat aeronave speciale de pompieri, un Supertanker Boeing 747 și un Ilyushin rus, precum și elicoptere, 5.000 de pompieri, soldați și poliție, dar incendiile nu au fost încă stinse.

Ecologiștii învinovățesc legile emise de președintele Evo Morales, care au încurajat arderea pădurilor și a pășunilor pentru extinderea producției agricole. Guvernul atribuie flăcărilor climatului uscat și vânturilor care suflă asupra flăcărilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.