Bolivia, moartea unui pacient cu Coronavirus difuzată în direct la TV: controverse

În țara sud-americană, un canal de televiziune a decis să difuzeze ultimele minute din viața unui pacient, în timp ce medicii făceau totul pentru a-l salva

Un canal TV bolivian a decis să transmită în direct ultimele minute din viața unui pacient cu Coronavirus, în timp ce medicii încercau cu disperare să-l salveze. Alegerea canalului de televiziune a stârnit numeroase controverse în țara Americii de Sud și acuzații că au făcut „senzaționalism”.

Programul emisiunii Pat se numește No Lies. Producătorii au răspuns criticilor la care au răspuns explicând că au luat decizia de a arăta imaginile teribile în controversă cu autoritățile pentru neglijența lor față de profesioniștii unităților de asistență medicală. Timp de peste o jumătate de oră, Pat a transmis agonia pacientului, un bărbat neidentificat, care a murit ulterior în urma unui stop cardiorespirator, într-un spital din Santa Cruz. Regiunea Santa Cruz din Bolivia de Est are aproximativ 60 %  din cele 21.000 de cazuri de infecții din Bolivia și jumătate din cele 679 de morți au avut loc acolo.

Acuzația expertului: „Covid-19 a intrat în Marea Britanie din Spania și Italia”

Pe rețelele de socializare, mulți utilizatori au atacat programul , acuzându-l de lipsa eticii jurnalistice și de lipsa de respect pentru victimă. O sentință aspră a venit și de la biroul protecției civile bolivian, care a numit transmisia „lipsită de etică”, cu „imagini care încalcă drepturile la confidențialitate, intimitate, onoare și a demnității” .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.