Bolivia, fostul președinte Morales acuzat de viol

Guvernul bolivian a depus o plângere penală împotriva fostului președinte Evo Morales pentru o presupusă relație cu o minoră. Acest lucru a fost anunțat joi de ministrul adjunct al Justiției, Guido Melgar .

Ciudățenia unei femei: folosește sângele menstrual ca tratament facial și pentru a realiza tablouri

Ministerul Justiției a depus o plângere împotriva „cetățeanului Juan Evo Morales Ayma pentru infracțiuni de viol și trafic de persoane”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă. Un anunț care vine după publicarea în ultimele zile în presa locală și pe rețelele de socializare cu fotografii ale lui Evo Morales alături de o tânără, NM, care acum are 19 ani. Melgar a explicat că fotografiile făcute de un telefon mobil aparținând uneia dintre rudele femeii. “Lucrul curios este că atunci era  minoră și, după cum știm cu toții, o minoră avea nevoie de permisiunea părinților săi pentru a călători”, a spus el.

Fata avea 14 ani când a început să-l însoțească pe președinte în călătorii, relatează agenția de știri spaniolă Efe .

În această anchetă și familia tinerei este anchetată, a declarat Melgar , adăugând că guvernul nu știe unde este NM, dar are dovezi că familia ei a vizitat-o în Argentina, unde locuiește domnul Morales.

În Bolivia, violul este pedepsit de la doi la șase ani de închisoare iar traficul de persoane și contrabanda de la 10 la 15 ani. Fostul președinte de stânga în vârstă de 60 de ani (2006-2019) a demisionat în noiembrie, după săptămâni de proteste și presiuni din partea armatei în urma alegerilor prezidențiale controversate. Morales s-a refugiat în Argentina.

Ce simte fătul dacă mama plânge în timpul sarcinii?

De atunci, guvernul de tranziție bolivian a continuat să facă noi acuzații, adăugându-le pe cele terorism din cauza violenței izbucnite între octombrie și noiembrie 2019. La jumătatea lunii august s-a depus o plângere împotriva primului șeful statului pentru „terorism și genocid”, acuzându-l, printre altele, că este responsabil pentru blocajele rutiere ridicate în toată țara.

Nici Evo Morales și nici partidul săi (Mas) nu au comentat noile acuzații.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.