Bolivia, confruntări între protestatari și poliție: opt morți și zeci de răniți

Bolivia: Mii de activiști, în mare parte indigeni, se adunaseră în Sacaba încă de dimineață, manifestându-se pașnic. Președintele : „Forțele armate  și poliția trebuie să oprească  masacrul”

 

Opt persoane au fost ucise și cel puțin 75 au fost rănite în Bolivia, în confruntările dintre susținătorii președintelui demisionar Evo Morales și  poliția din orașul Sacaba , în apropiere de Cochabamba . Majoritatea victimelor au fost  împușcăcate . Mii de activiști, în mare parte indigeni , se adunaseră în Sacaba încă de dimineață, manifestând  pașnic.

Teroare în Malawi: “vânătorii de vampiri” ucid oameni după suspiciuni și zvonuri / Video

Revoltele au izbucnit când un grup mare de protestatari au încercat să treacă de un punct de control militar în apropiere de Cochabamba, unde susținătorii și adversarii lui Morales s-au confruntat timp de săptămâni întregi. Mass-media boliviană a raportat că sute de protestatari au luat ostatici doi subofițeri de poliție în El Alto .

O delegație a Ombudsmanului și-a propus să negocieze eliberarea lor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.