Boala misterioasă în India: s-au găsit urme de nichel în laptele băut de cei peste 600 de bolnavi

Boala misterioasa care a lovit mai mult de 600 de persoane în orașul Eluru din India săptămâna trecută, are în cele din urmă are o cauză: oamenii de știință au descoperit urme de nichel în numeroase eșantioane de lapte prelevate în zonă. Metalul, combinat cu plumbul, a fost găsit și în sângele pacienților care în urmă cu aproximativ zece zile invadat în spitale , raportând simptome precum greață, convulsii și leșin. Din  7 decembrie trei persoane și-au pierdut viața despre care medicii spun că sunt legate de „boala misterioasă”.

Citește și Vaccinurile Covid-19, prețurile dozelor tuturor producătorilor au fost publicate din greșeală

Ei bine, după o investigație atentă, s-a descoperit originea exploziei bolnavilor : urme de nichel au fost de fapt găsite în sute de probe de lapte analizate: „Este un fapt extrem de alarmant deoarece metalul nu ar trebui să fie prezent în lapte”, a declarat el către Al Jazeera Avr Mohan, om de știință al All India Institute of Medical Sciences (AIIMS). Cercetătorul a adăugat că sunt în curs de desfășurare investigații suplimentare pentru a afla de ce nichelul a fost prezent în lapte.

Medicii au suspectat inițial că boala misterioasă ar fi putut fi provocată de contaminarea apei, dar analizele pe unele probe nu au detectat prezența metalelor.

Experții AIIMS au speculat atunci că contaminarea ar fi putut fi cauzată de organocloruri utilizate ca pesticide sau în dezinfectarea țânțarilor. „Este una dintre cele mai realiste posibilități”, a explicat dr. Geeta Prasadini, directorul unităților de sănătate publică din statul Andhra Pradesh.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.