Boala misterioasă cauzează 15 decese în Tanzania: pacienții vomită sânge

O boală misterioasă a provocat peste 50 de spitalizări și 15 victime afectând oameni din sud-vestul Tanzaniei. Guvernul nu a furnizat nicio informație

Cincisprezece persoane au murit în urma unei boli misterioase, momentan neidentificată, dar în orice caz nu legată de Covid, care a lovit sud-vestul Tanzaniei. Ministerul Sănătății a intervenit în primul rând asupra cazului pentru a exclude orice legătură Covid-19, începând investigații pentru a înțelege despre ce boală este vorba.

Citește și Tanzania respinge vaccinurile și promovează leacurile pe bază de ghimbir

Internările au avut loc într-un interval scurt de timp, iar cei afectați au avut aceleași simptome: au vărsat sânge. Decesele, așa cum a declarat agenția turcă Anadolu, au avut loc în câteva ore, dar există și zeci de spitalizări, multe dintre ele în Mbeya, în districtul Chunya. Dorothy Gwajima, ministrul sănătății, a suspendat, potrivit ziarului The Citizen, directorul medical al districtului care a confirmat prima dată boala.

Se pare că simptomele au fost deja raportate în 2018 și, prin urmare, boala poate fi cunoscută, deși rămâne de văzut dacă este tratabilă și dacă este contagioasă sau nu.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.