Blue Java: banana albastră cu gust de vanilie

Blue Java este un soi de banane care este cu siguranță mult diferit decât cel cu care suntem obișnuiți in Occident. Atunci când acest tip de banană este necopt, are o culoare albastră caracteristică, dar când este coaptă, dă o pulpă foarte dulce și o consistență similară cu cea a unei înghețate de vanilie de aici și denumirea de banană de înghețată.
Când vorbim despre banane, marea majoritate dintre noi ne gândim imediat la coaja galben-verzui, care se găsește în mod frecvent în magazine.

Acest soi de banane, Blue Java,  își datorează numele din culoarea albastră caracteristică a cojii, atunci când este necoaptă. Nu este vorba de nicio  modificare genetică este  rodul naturii mamei.

Cum s-a răzbunat român din Italia când a fost părăsit de iubită: i-a închis pisica într-o valiză plină cu bălegar

Planta albastră de banană Java este caracteristică țărilor din America Centrală, celor din Asia de Sud-Est, din Hawaii și din insulele Fiji.  Are nevoie de lumină constantă și rezistă chiar și la temperaturi sub zero. Planta poate ajunge la o înălțime de la patru la  șase metri și o lățime de aproximativ trei metri. Când sunt necoapte au culoarea albastră, iar când devin mature primesc  o culoare galbenă cu un miez cremos și un gust dulce.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.