Biserica atacata in Burkina Faso: preotul si alte sase persoane au murit

Biserica atacata in Burkina Faso: preotul si alte sase persoane au murit

Cel puțin șase persoane au murit într-un atac asupra unei biserici din Silgadji, în Burkina Faso. Printre victime se numără și pastorul protestant care la acel moment era în touil unei slujbe religioase .  Atacatorii au ajuns pe o motocicletă și apoi au fugit în Mali.

 

Atacul a avut loc într-o biserică din Silgadji, un oraș mic, la 60 de kilometri de Djibo, capitala provinciei Soum, în nordul țării.

 

Prelații creștini și musulmani au fost deja vizați de posibile atacuri jihadiste, dar acesta este primul atac al unei biserici din Burkina Faso din 2015, data primelor atacuri jihadiste. “Atacul a avut loc în jurul orei 13, când credincioșii părăsiseră deja biserica la sfârșitul slujbei religioase”, a declarat un membru al unei biserici protestante locale, anonim, pentru AFP. “Atacatorii au venit pe motociclete și au început mai întâi să tragă focuri de armă în aer, apoi în credincioși” a spus martorul.

 

Te-ar putea interesa și Masacrul din Sri Lanka, premierul avertizeaza: “Ar putea ataca din nou”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.