Bine ați venit în Oymyakon, Siberia, cel mai rece loc din lume

Nu suntem la Polul Sud, ci într-un mic sat din Yakutia de Vest din Siberia. În Oymyakon, unde temperaturile ajung până la -67 grade și cei aproximativ 800 de locuitori sunt în principal fermieri.

Siberia este cel mai rece loc locuibil care există! În Oymyakon, în vestul Yakutia, la 26 ianuarie 1926 s-a întregistrat o temperatură de -71,2 ° C și este, până în prezent, cea mai mică valoare pentru un loc locuit

Dacă Polul Sud rămâne unul dintre cele mai inaccesibile și impracticabile locuri, datorită temperaturilor rigide care ajung la -88 grade, acest mic sat din Rusia nu face excepție. Cu o mare diferență, totuși, acolo există aproximativ 800 de locuitori.

https://www.instagram.com/p/B7xKDQHBydE/

Obișnuiți să înfrunte zăpada, gheața și temperaturile înghețate, majoritatea locuitorilor fac parte din așa-numitul Yacut turc , un grup etnic ale cărui mijloace de trai se bazează în principal pe creșterea renilor și a cailor Populația este caracterizată în principal de crescători și se hrănesc (aproape) exclusiv cu carne sau pește. Temperaturile, de fapt, fac imposibilă cultivarea legumelor de orice fel.

Uitați de plimbările în aer liber și ieșirile din weekend, viața și relațiile sociale sunt foarte limitate. Acolo viața trece într-un ritm foarte lent în interiorul locurilor închise, în timp ce consumă o vodcă bună sau băuturi calde. Expunerea la soare în Oymyakon este foarte scăzută și vă puteți bucura doar de aproximativ 3 ore de lumină.

Sursa oymyakonpoleofcold

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.