Bill Gates vrea să acopere soarele pentru a răcori planeta

Bill Gates a propus o idee care pare a fi preluată dintr-un capitol al celei mai faimoase familii din lume, „The Simpsons ”: acoperirea soarelui pentru a preveni încălzirea globală.

„ Nu poți acoperi soarele cu degetul ”, dar cu știință și tehnologie poți. Potrivit rapoartelor Forbes, Bill Gates finanțează un proiect care ar diminua lumina soarelui pentru a „răcori” Pământul . Fondatorul miliardar Bill Gates susține financiar dezvoltarea tehnologiei de umbrire a soarelui care ar putea reflecta lumina solară înafara atmosferei Pământului, declanșând un efect de răcire globală.

Cercetarea, numită SCoPEx (Controlled Stratospheric Perturbation Experiment), este condusă de oameni de știință de la Universitatea Harvard și își propune să reflecte lumina soarelui înafara atmosfera planetei noastre. Această soluție ar fi obținută prin pulverizarea de tone de carbonat de calciu netoxic (CaCO3) în atmosferă.

„SCoPEx este un experiment științific pentru a avansa în înțelegerea aerosolilor stratosferici care ar putea fi relevanți pentru geoingenieria solară ” , se arată în pagina proiectului.

Citește și Își spânzură copiii și abuzează de câinele familiei: prinsă cu ajutorul istoricului de pe computer

Proiectul va începe cu efectuarea testelor care până acum constau în lansarea unui balon cu echipamente științifice , care nu va pulveriza CaCO3, dar va funcționa ca un test de manevră și va explora comunicațiile și sistemele de operare.

„Ne propunem să folosim un balon la mare altitudine pentru a ridica un pachet de instrumente la aproximativ 20 km în atmosferă . Odată amplasat, o cantitate foarte mică de material (până la 2 kg) va fi eliberată pentru a crea o masă de aer perturbată, de aproximativ un kilometru lungime și 100 de metri în diametru”.

„Vom folosi apoi același balon pentru a măsura modificările rezultate ale masei de aer perturbate, inclusiv modificările densității aerosolilor, chimiei atmosferice și împrăștierii luminii”, explică ei .

Potrivit Forbes, oamenii de știință care se opun acestui proiect cred că geoingenieria solară ar putea implica riscuri inevitabile și modificări extreme ale modelelor meteorologice, care nu ar fi diferit de tendințele actuale de încălzire globală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.