Bill Gates: ” Țările bogate ar trebui să consume doar carne sintetică, abandonând definitiv carnea de vită ”

Țările bogate ar trebui să mănânce doar carne sintetică , a declarat Bill Gates într-un interviu recent pentru MIT Technology Review .

Potrivit binecunoscutului miliardar și filantrop, o schimbare în alegerea alimentară ar putea fi singura soluție pentru abordarea schimbărilor climatice globale , una dintre noile provocări ale viitorului.


Potrivit lui Bill Gates, țările mai dezvoltate ar trebui să abandoneze consumul de carne de vită , preferând în schimb produse alternative pe bază de plante .

Potrivit miliardarului, această alegere ar putea ajuta în lupta împotriva schimbărilor climatice. În acest moment „cele mai sărace 80 de țări” trebuie încă să se bazeze pe produsele de origine animală, dar lucrurile s-ar putea schimba pentru statele mai bogate

Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne 100% sintetică . Vă puteți obișnui cu diferența de gust, dar în timp va deveni și mai gustoasă ”

Subiectul a fost tratat în noua carte a miliardarului, intitulată How to Avoid a Climate Disaster , care conține toate măsurile necesare pentru eliminarea emisiilor de gaze cu efect de seră .

Inițiativa, potrivit magnatului, ar trebui să înceapă din cele mai bogate țări, deoarece „nu cred că tehnica de producere a cărnii sintetice va fi vreodată ieftină . Cele mai bogate țări ar trebui să înceapă să mănânce carne 100% sintetică. Aceasta ar reduce în primul rând emisiile de gaze cu efect de seră care determină schimbările climatice globale ” .

De fapt, în acest moment creșterea vacilor este unul dintre sectoarele care produce cele mai mari emisii de metan , iar pentru a reduce impactul asupra mediului este necesar să se reducă consumul de alimente din acest sector, optând pentru alternative vegetale, mai durabile din punct de vedere ecologic.

Citește și Operațiunea „Îngeri pierduți”: 33 de copii salvați, cel puțin 8 exploatați sexual


În ultimii ani, conștientizarea impactului fermelor asupra mediului a crescut din ce în ce mai mult. Cu toate acestea, potrivit FAO, va trece de la un consum de 223 milioane tone de carne în 2020, la 465 milioane tone până în 2050 .

Aceste cifre sunt înspăimântătoare, având în vedere că, după cum este confirmat de comunitatea științifică internațională, producția industrială de carne are un impact mult mai mare decât producerea altor produse alternative derivate din plante.

Gândiți-vă doar că pentru fiecare kilogram de carne de porc sau de pasăre se produce o cantitate cuprinsă între 3,2 și 4,6 kilograme de dioxid de carbon, în timp ce în ceea ce privește producția de carne de vită , până la 60 de kilograme de CO2 .

Sursa: Revizuirea tehnologiei Mit 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, LinkedinOdnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.