Bilanțul cutremurului din Albania: 51 de morți și 2.000 de răniți. Primărița orașului Durres demisionează

Operaţiunile de salvare şi recuperare a supravieţuitorilor cutremurului din Albania s-au încheiat, a anunţat, sâmbătă, premierul Edi Rama. Bilanţul seismului este de 51 de morţi, iar autorităţile cred și speră că sub ruine nu mai este niciun cadavru. Între timp, copleșită de controverse, primărița orașului Durres și-a anunțat demisia .

Valbona Sako , primărița orașului cel mai puternic afectat de cutremur, în funcție de numai patru luni   și-a dat demisia după ce a sfârșit într-un scandal în urma unei declarații nefericite lansate la TV. Într-un interviu acordat postului de televiziune albanez Top Channel, a comentat consecințele cutremurului: „Trebuie să fim mulțumiți și cu numai 50 de victime”.

Citește și O fetiță de 12 ani a murit, părinții anchetați: poate a fost ucisă cu pietre în urma unui proces de adulter

Declarația lui Valbona Sako , dintr-un anumit punct de vedere era de înțeles: sensul, de fapt era că un astfel de cutremur devastator ar fi putut avea un bilanț al victimelor mult mai mare. Cu toate acestea, mulți au atacat cu înverșunare acuzând-o  că nu a respectă durerea familiilor victimelor. Din acest motiv, femeia a explicat pe Facebook:

„Profund rănită de reacțiile negative la un comentariu pe care l-am lansat într-un moment de mare stres, îmi anunț demisia din funcția de primar al orașului Durres. Mulțumesc călduros tuturor celor care au crezut în mine și sper în înțelegerea dumneavoastră ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.