Bilanțul coronavirusului în lume: 340 de mii de cazuri și peste 14.700 de decese

Cel puțin 339.000 de persoane din întreaga lume s-au infectat cu noul coronavirus. Și mai mult de 14.700 de persoane au murit de la începerea urgenței Covid-19. Acest lucru a fost raportat de CNN, care citează date de la Universitatea Johns Hopkins.

China raportează 39 de cazuri noi de Covid-19 venite din afară și niciunul din interior. În provincia Hubei, alte nouă persoane au murit ieri din cauza pandemiei, potrivit celor mai recente date publicate de Comisia Națională de Sănătate. În gigantul asiatic, în rapoartele oficiale ale mass-media ar exista un total de 353 de cazuri dereîmbolnăvire.  Zece din ultimele 39 sunt raportate la Beijing și același număr în Shanghai. Ieri, Comisia Națională de Sănătate a confirmat în această dimineață, alte 459 de persoane au fost considerate vindecate și externate din spitale pentru un total de 72.703 de la începerea urgenței. Au fost înregistrate 81.093 de cazuri de Covid-19 confirmate și 3.270 de decese.

Citește și Coronavirus Iran, 1.685 de morți. Resping ajutorul Statelor Unite

 

Veștile bune provin din Coreea de Sud, țara înregistrând cel mai mic număr de cazuri noi de coronavirus încă de la sfârșitul lunii februarie. Conform Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor (Kcdc), există 64 de cazuri noi de infecție pentru un total de 8.961 de infectați. În Coreea de Sud, alte șapte persoane au decedat și potrivit agenției Yonhap, numărul total de decese crește astfel   la 111. Potrivit KCDC, majoritatea victimelor sunt persoane în vârstă cu patologii anterioare.

Cinci persoane au murit ieri în Japonia din cauza pandemiei. CNN subliniază că acesta este cel mai grav bilanț pentru țară de la începutul situației de urgență. În total, au confirmat oficialii din domeniul sănătății, 49 de persoane au murit în Japonia  inclusiv opt pasageri pe vasul de croazieră Diamond Princess care a fost lăsat în carantină în portul Yokohama. De asemenea, ieri au mai existat 42 de noi cazuri noi de coronavirus și,potrivit aceleași surse  CNN, numărul total a crescut astfel la 1.801 de cazuri de infecție, inclusiv 712 pasageri ai Diamond Princess

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.