Big Sleep Out : mii de oameni au decis să doarmă pe străzi cu cei fără adăpost

Big Sleep Out: Zeci de mii de oameni din zeci de orașe din întreaga lume au decis să-și petreacă o noapte în aer liber, dormind pe stradă sub stele și, mai ales, în frig, pentru a le aminti tuturor condiții  în care sunt forțați să trăiască cei fără adăpost. Este inițiativa Big Sleep out care a reunit cetățenii obișnuiți  de la Londra la New York, de la Madrid la Brisbane, prin Mumbai și Manila, cu scopul final de a strânge cel puțin 50 de milioane de dolari pentru a dona celor fără adăpost.

În Londra, unde mitingul a fost organizat în Trafalgar Square, de exemplu, voluntarii au fost nevoiți să facă față cu o vreme cu adevărat aprigă deoarece ploile abundente și temperaturile au scăzut sub zece grade în timpul nopții, au dat de furcă celor prezenți. În capitala engleză, alături de persoanele fără adăpost și voluntari s-a aflat și actrița britanică Helen Mirren, care a dorit să citească o fabulă celor prezenți pe străzi. În New York și actorul american Will Smith s-a alăturat celor prezenți învelindu-se într-un sac de dormit încercând să-i încurajeze pe cei care au participant la inițiativă.

Citește și Știind că a înghițit heroină, o bunică și-a lăsat nepotul să moară în loc să cheme ambulanța

Inițiativa Big Sleep out a fost lansată de Social Bite, o întreprindere socială scoțiană care angajează persoanele fără adăpost și care avut sarcina de a strânge fonduri pentru diverse asociații dedicate persoanelor fără adăpost din întreaga lume. O cursă pentru solidaritate care a reunit persoane fizice, dar și bănci și companii care au făcut donații substanțiale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.