Biden revocă programul de „toleranță zero” care a stat la baza separării familiilor de imigranți

Toleranța zero. Un alt semn al unei schimbări care, sperăm, va fi profundă: Departamentul de Justiție din Washington a comunicat oficial tuturor procurorilor din țară revocarea programului de „toleranță zero” care a stat la originea separării forțate a peste 3 mii de familii de imigranți.

Comunicarea a fost făcută de procurorul general interimar, Monty Wilkinson, cu o scrisoare trimisă tuturor procurorilor din țară, prin care le cerea să judece cu măsură atunci când vine vorba de examinarea infracțiunilor minore legate de trecerea frontierei, evitarea instanțelor federale și separarea de părinți de la copii.

Citește și Rămășițele unui dinozaur uriaș au fost găsite în Patagonia: ar putea aparține a celui mai mare dinozaur care a existat pe Pământ

În scrisoare, vizionată de Nbcnews, Wilkinson îi sfătuia pe procurorii chemați să examineze cazurile pentru a lua în considerare alți factori, precum „circumstanțe personale”, „cazier judiciar”, „gravitatea infracțiunii”, „consecințele unei posibile convingere “, în loc să acționeze adoptând principiul toleranței zero drag administrației anterioare.

„Deși politicile se pot schimba și evolua, misiunea noastră rămâne aceeași, de a căuta dreptate conform legii”, scrie Wilkinson, care apoi își amintește cum „mult timp” Departamentul de Justiție a subliniat că decizia de a aduce pe cineva în fața unei instanțe federale trebuie să fie justificate și întemeiate pe dovezi. O politică, continuă el, care obligă un procuror să se ocupe de toate cazurile care îi vin în conformitate cu aceeași lege “, indiferent de circumstanțele individuale, este” contrară principiilor SUA “.

Deși programul Toleranța zero a rămas în vigoare doar câteva luni, între aprilie și iunie 2018, mii de copii au fost separați de părinți după ce au fost arestați și judecați pentru trecerea ilegală a frontierei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.