Berea și vinul cu glifosat. Iată mărcile care conțin acest pesticid cancerigen

Glifosat, bere și vin.  Din păcate, nu este noutate.

Un nou studiu confirmă ceea ce știam deja, celebrele băuturi din  întreaga lume, conține urme de pesticid Roundup de la Monsanto, acuzat în mod repetat că este un factor potențial cancerigen. Nu putem trăi cu teroarea că totul  dăunează sănătății, însă informarea este importantă, pentru că doar alegerile noastre conștiente pot schimba situația. Oricum tendințele pieței depind numai de noi.

Urme de glifosat au fost găsite în 20 de mărci de bere și vinuri pe care le punem în fiecare zi pe masă. Studiul a fost realizat de grupul american US PIRG, care a găsit acest erbicid în 19 din cele 20 de mărci de vin și bere testate.

Publicarea studiului coincide cu începutul primului proces federal împotriva lui Monsanto și Bayer, care investighează corelația dintre glifosat și apariția cancerului.

Glifosat, bere și vin. Mărcile:

Băutura cu cea mai mare concentrație de glifosat a fost Sutter Home Merlot, 51,4 părți per miliard (ppb). Marcile renumite de bere precum Coors Light, Miller Lite si Budweiser aveau toata concentratia de peste 25 ppb. Rezultatele complete ale studiului, de la concentrația cea mai ridicată de glifosat la cea mai mică concentrație în ppb:

Vinuri cu glifosat

1. Sutter Home Merlot: 51,4 ppb
2. Fondatori fondatori din Beringer Muscat: 42,6 ppb
3. Cabernet Sauvignon: 36,3 ppb
4. Inkarri Malbec, certificat organic: 5,3 ppb
5. Frey organic alb alb: 4,8 ppb

Bere cu glifosat

1. Birra Tsingtao: 49,7 ppb
2. Coors Light: 31,1 ppb
3. Miller Lite: 29,8 ppb
4. Budweiser: 27.0 ppb
5. Corona Extra: 25,1 ppb
6. Heineken: 20,9 ppb
7. Guinness: 20,3 ppb
8. Stella Artois: 18,7 ppb
9. Ace Perry Hard Cider: 14,5 ppb
10. Sierra Nevada Pale Ale: 11,8 ppb
11. New Belgium Fat Tire Amber Ale: 11.2 ppb
12. Sam Adams New England IPA: 11.0 ppb
13. Stella Artois Cidre: 9.1 ppb
14. Lager organic di Samuel Smith: 5,7 ppb

“Nivelurile scăzute de glifosat pot fi, de asemenea, problematice”. De exemplu, într-un studiu, oamenii de știință au descoperit că doar un singură bilion de glifosat are potențialul de a stimula creșterea celulelor cancerului de sân și de a perturba sistemul endocrin “, spune studiul.

Citește studiul complet WEB_CAP_Glyphosate-pesticide-beer-and-wine_REPORT_022619

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.