Belarus, singurul guvern care încă neagă coronavirusul: “Se vindecă prin consumul de vodcă”

Deși cazurile de coronavirus din țară înmulțesc Aleksandr Lukashenko, președintele Belarusului, declară în mod ironic: „Nu este nimic grav, virusul se omoară băut votcă, 40-50 de mililitri pe zi și făcând  saună de trei ori pe săptămână”. Țara nu a adoptat nicio măsură de restricție.

Coronavirus? Nu este nimic serios, „se omoară consumând  40-50 de mililitri pe zi de vodcă, dar nu la servici  și făcând saună de trei ori pe săptămână”. Nu, nu sunt glumele unui comic, ci cele ale unui președinte de stat al unei țări europene: vorbim despre Aleksandr Lukashenko, președintele Belarusului, probabil singura țară din lume – sau una dintre puținele – care are grijă de pandemie ca și cum nu ar exista.

De fapt, guvernul nu a implementat nicio măsură de izolare și tratează covid-19 ca și cum ar fi un pic mai mult decât o răceală. În țară s-au înregistrat  860 de cazuri – potrivit Universității Johns Hopkins – 13 decese și 53 de spitalizări. Suspiciunea este că cei infectați și cei decedați sunt mult mai mulți, numai că pur și simplu acetse cazuri nu sunt luate în evidență.

Război, foamete, holeră și acum și coșmarul Covid-19: apocalipsa yemenită

 

Alarma privind situația din Belarus a fost lansată de Massimo Bonfatti, președintele Mondo in Cammino,organizație non-profit care operează pe teritoriul ucrainean și belarus pentru a ajuta victimele de la Cernobîl. Într-o notă, asociația explică modul în care „25 de medici sunt îngrijorați de situația din țara lor: ”Într-adevăr, autoritățile au făcut puțin sau nimic. “Situația este deosebit de gravă la Vitebsk : mai mulți medici și asistente au fost infectați de pacienții  cu probleme pulmonare și, cel puțin 10 au murit. Cele patru spitale din oraș au fost transformate în Spitalele  Covid-19 și sunt ocupate la maxim.

Pe scurt, în țara care a cunoscut deja catastrofa de la Cernobîl riscul este că epidemia de coronavirus se poate extinde fără a întâmpina obstacole.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.