Belarus, prima condamnare la moarte din 2021

Judecătoria districtului Minsk a emis prima condamnare la moarte în 2021 împotriva unui tânăr de 30 de ani acuzat că a ucis doi pensionari. Bărbatul fusese condamnat la moarte în 2020, dar Curtea Supremă a abolit sentința, cerând revizuirea procesului. Acum, tribunalul de la Minsk a confirmat sentința.

Citește și Cine a fost și ce a făcut Lisa Montgomery? Iată povestea femeii executate în America

Belarus este singura țară din Europa în care se aplică pedeapsa cu moartea.

Conform legislației penale din Belarus, pedeapsa cu moartea poate fi impusă pentru infracțiuni deosebit de grave – cum ar fi utilizarea armelor de distrugere în masă, pentru declanșarea unui război,  genocid, terorism internațional, crimă, preluarea puterii,  atac terorist, pentru uciderea unui ofițer de aplicare a legii și înaltă trădare.

Execuția poate fi impusă doar bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani și se efectuează prin împușcare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.