Beirutul însângerat: 2,750 tone de azotat de amoniu au explodat provocând cel puțin 73 de morți și 2.750 de răniți

În exploziile de ieri de la o fabrică de artificii din Beirut ar fi explodat 2.750 de tone de azotat de amoniu. Diverse surse raportează acest lucru, confirmate și de declarațiile președintelui libanez, Michel Aoun, care a definit „inacceptabil” că o astfel de cantitate de material exploziv a fost depozitată  fără măsuri adecvate de securitate.

În Olanda infecțiile cu coronavirus s-au dublat numai într-o săptămână

Cei responsabili, a spus Aoun într-un tweet, vor suferi “cea mai grea pedeapsă”. Președintele libanez a solicitat, de asemenea, declararea stării de urgență timp de două săptămâni. Nitratul de amoniu este un compus chimic utilizat în îngrășăminte și la fabricarea explozivilor.

Surse din Hezbollah dau vina pe puterea israeliană pentru explozia puternică care a șocat Beirutul, provocând cel puțin 73 de morți și 2.750 de răniți.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.