Beijing, două cazuri de ciumă: teroare în rândul populației

Beijing, două cazuri de ciumă:  Infecția a fost descoperită la doi pacienți din Mongolia internați la Spitalul Chaoyang din Beijing

Departamentul de urgență al Spitalului Chaoyang din Beijing a raportat că spitalul a revenit la  normal după blocarea tuturor activităților cauzate de spitalizarea a doi pacienți din Mongolia Interioară – o regiune autonomă din nordul Chinei – care s-a dovedit a fi o infecție extrem de gravă,  infecție diagnosticată drept „ciuma pulmonară” : o boală cu potențial letal și puternic contagioasă.

 

Un subofițer din armata austriacă a fost sfâșiat și ucis de proprii câini

 

Din acest motiv, toate departamentele, inclusiv camera de urgență, fuseseră „oprite” dinn activitățile lor obișnuite, pentru a permite constatările cazului și pentru a se asigura că niciun pacient din spital nu a fost victimă a infecției. A doua zi , în ciuda revenirii la activități normale, mulți cetățeni de pe rețelele de socializare chineze (în Republica Populară Chineză nu sunt accesibile Facebook și alte platforme occidentale, ed) și-au exprimat frica, amplificând temerile și vocile necontrolate care ei au povestit despre cazuri în care unii alți oameni au fost suspectați că ar fi fost infectați și, prin urmare, obligați să stea în carantină.

 

Ciuma pulmonară este unul dintre cele trei tipuri de boli infecțioase atribuite „ciumei” declanșate de bacteria Yersinia pestis și este transmisă în general prin contact cu șoarecii și alte tipuri de rozătoare – chiar moarte – care afectează plămânii și poate avea o rată de mortalitate aproximativă de 100%, dacă nu este acționat prompt. Transmis prin aer, provoacă febră ridicată și probleme respiratorii. În ciuda consolidării treptate a măsurilor de eradicare și de carantină a bolilor infecțioase de către autoritățile chineze, cazurile de infecție cu ciumă și decese au avut loc în 2014, 2016, 2017 și 2019.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.