Bebelușul născut mort mișcă un picior. Medicii îl lasă să moară la morgă, pentru a nu schimba documentele

Bebelușul născut mort mișcă un picior. Medicii îl lasă să moară la morgă, pentru a nu schimba documentele

Un copil nou-născut a fost lăsat să moară, deoarece certificatul de deces era deja întocmit și und era scris ”născut mort” . Vestea cumplită vine din Kazahstan și a dus la denunțarea a doi medici , acuzați de infanticid .

Copilul ar fi trebuit să se nască mort, dar, odată venit pe lume, a început să miște un picior. Cu toate acestea, potrivit procurorilor, șeful medical Kuanysh Nysanbaev – indiferent de semnul clar că bebelușul este în viață – a ordonat ca nou-născutul să fie introdus în frigiderul de la morgă.  Medicul și un obstetrician, al cărui nume nu a fost dezvăluit, sunt acuzați de crimă și au fost condamnați la 20 de ani de închisoare.

O mamă și-a castrat fiul de trei ani, copilul povestește cu cuvintele sale: ” A făcut-o cu o pensetă”

Infanticidul a fost descoperit doar datorită interceptării unei conversații telefonice al medicului Nysanbaev, în timpul unei investigații de corupție.

“După naștere, copilul a fost înregistrat mort, chiar dacă era încă în viață”, a declarat Shyngys Kabdula, șeful poliției anticorupție. “După ce a dat semne de viață, medicii, în loc să ia măsuri urgente, au decis să acționeze conform documentelor deja publicate, spunând că bebelușul s-a născut mort.” Nysanbaev și obstetricianul au decis că din moment ce copilul a fost deja declarat mort în certificatul din baza de date al spitualului nu ar fi trebuit să să-l schimbe, așa că l-au lăsat să moară în frigiderul de la morgă.

Cult de sacrificiu condus de ”Buddha cel viu”, interzicea adepților să vorbească sau să se spele

„Îmi cer scuze familiei și mamei copilului”, a declarat viceprim-ministrul Sănătății, Lyazzat Aktayev.

Dr. Nysanbaev este, de asemenea, acuzat de corupție: ar fi acoperit mai multe erori medicale pentru a primi vacanțe somptuoase în străinătate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.